V sodelovanju dveh podjetij iz Nemčije in Češke smo v Plineksu razvili ter patentirali edinstven sistem, ki se lahko samodejno kalibrira brez uporabe povezav, map ali izhodnega računalnika in kot prvi ima tudi možnost satelitske diagnostike, nastavitev, itd…http://goo.gl/c9kUsc.

Poleg Nemškega BOSCHa je pri razvoju sodeloval tudi Mr. Claudio Scarsetto in dr. Pogorevc Primož iz Slovenskega podjetja Plineks d.o.o., katero je vodilno na malem ampak razvijajočem Slovenskem tržišču in uspešno sodeluje z več svetovno priznanimi proizvajalci avto plinskih sistemov. Sistem smo poimenovali DFI.

Slika novo razvite ECU enote

Plineks d.o.o. je že dobitnik zahvale za leto 2009 koncerna EMER GAS S.p.A za pomoč pri razvoju in testiranju novitet….

Povzetek iz ocene nemške revije GPL Haber:

[quote] “DFI je sistem, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah g. Scarsetta, dr. Pogorevca ter drugih in uporablja komponente večih različnih proizvajalcev. Po mnenju strokovnjakov gre za skupek produktov najvišje kakovosti, saj se kljub krizi ter težkim časom na tržišču niso odločili za cenene proizvode, ki so v zadnjih časih preplavili Evropo, ampak ostajajo zvesti svojim načelom, ki izključno temeljijo na dolgotrajnosti, kakovosti in so redki, ki upoštevajo prav vse visoke standarde AVTOMOTIVE LPG. Kot zanimivost naj navedemo, da so razlike znotraj samega DFI sistema, saj se razlikuje po potrebah avtomobilov v odvisnosti od moči, navora… kakor tudi geografskega porekla države, v kateri se bo avtoplinski sistem uporabljal in zato je paleta izdelkov presenetljivo velika.
Zanimivost je tudi na novo razvita ECU enota saj so poleg nekaterih izboljšav odpravili pomanjkljivosti, katere je moč opaziti tudi pri najbolje razvitimi ECU sestavi, kot je recimo AEB elektronic. Sistem ima nekaj na novo dodanih parametrov, katere je potrebno pravilno sestaviti v sklopu avtomobilske elektronike in drugo.
Kot šibko točko v našem uredništvu vidimo predvsem kompleksnost tega sistema, saj težko verjamemo, da bi bil takšen sistem primeren za vse “hitre” ter serijsko učene monterje, saj zahteva veliko predhodnega tehničnega znanja kakor tudi obilico poznavanja različnih agregatov in navsezadnje se čas vgradnje z takšnim sistemom skorajda podvoji.Uggs Outlet.

Kot oceno sistema bi dejali: Dober za uporabo, zelo zelo zahteven za montažo.[/quote]