Predelava na plin je pogosta tema v sodobnem času, saj se ljudje vse bolj zavedamo dejavnikov, s katerimi onesnažujemo okolje. Sicer je takšnih avtomobilov pri nas v primerjavi z drugimi državami še vedno malo, a število ljudi, ki se zavedajo mnogih prednosti, vztrajno narašča. Prevozna sredstva uporabljamo vsakodnevno, kar pomeni, da vsakodnevno onesnažujemo okolje, v katerem živimo. S tem ne zastrupljamo le okolice, temveč sebe in druge ljudi. Če se odločimo za predelavo prevoznega sredstva, zmanjšamo emisijo škodljivih plinov v okolje in tako prispevamo k bolj čistemu okolju za vsa živa bitja. Avtoplin se je v dokaj kratkem času uveljavil kot najpomembnejša in najbolj razširjena alternativa klasičnim gorivom, vključno z dizlom, prav tako pa so ugodne njegove cene. Predelava avtomobila na plin ni samo v  Ljubljani, ampak jo je mogoče opraviti v različnih mestih po Sloveniji.

Predelava na plin

Katere so prednosti tovrstnih avtomobilov?

S predelavo dizla na plin postane vožnja z avtomobilom (zaradi nizke cene avtoplina) ugodnejša, saj je le-ta v primerjavi z bencinom kar do 50% nižja – to posledično pomeni za polovico nižje stroške pri vožnji z avtomobilom. Med prednosti predelave na plin lahko prištejemo še večjo varnost med vožnjo, saj je v primerjavi z bencinskim rezervoarjem v tem primeru rezervoar izdelan iz okrepljenih materialov, ki zdržijo zelo velike pritiske. Vozilo ima varnostni ventil, ki prepreči uhajanje avtoplina, zato je vožnja 100% varna. Seveda je potrebno omeniti dejstvo, da je poraba v tem primeru nekoliko večja, kot je denimo poraba dizla, res pa je, da so zato cene plina ugodnejše. S predelavo so vam zagotovljeni preventivni pregledi, priprava vozila na sezono in hitri redni servisi.

Zakaj za predelavo na plin izbrati Plineks?

Danes lahko predelavo na plin opravite v nekaj večjih mestih po Sloveniji, zakaj bi torej vaš avtomobil zaupali ravno nam? Podali vam bomo kar nekaj razlogov, da bo vaša odločitev lažja. Podjetje Plineks je edino podjetje iz področja avtoplinskih sistemov v Sloveniji, ki ga odlikuje certifikat kakovosti. Našim strankam pri predelavi na plin priporočimo enega izmed vrhunskih sistemov, ki je za posamezen avtomobil kar najbolj primeren. Sisteme je sicer mogoče prenesti v drugo vozilo. Nudimo vam tudi precej dolgo garancijsko dobo za naše sisteme in sicer 8 let brez omejitve kilometrov. Zagotovimo vam brezplačen nadomestni avtomobil v času, ko bomo poskrbeli za predelavo vašega vozila na plin. K nam v Ljubljano lahko pripeljete tudi dizle.

Koliko približno stane predelava na plin?

Ker gre za najpogostejše vprašanje, ki nam ga zastavijo naše stranke, vam bomo seveda z veseljem odgovorili nanj. Cena predelave avta na plin se giblje nekje med 720 – 1.900 €, kadar gre za avtomobil srednjega razreda. Odvisna je predvsem od kakovosti sistema, ki si ga je stranka izbrala, investicija pa se običajno povrne že prej kot v 1 letu. Za lažji izračun prihrankov lahko uporabite naš informativni izračun, s katerim boste ugotovili, ali bi se v vašem primeru predelava na plin splačala.

predelava avtomobilov na plin

Katera vozila so najenostavnejša za predelavo na plin?

Sistem je najlažje vgraditi v bencinska vozila, precej manj pogosteje pa se za vgradnjo sistema odločajo lastniki dizlov, saj je postopek precej zahtevnejši. Takšnih predelav na plin sicer ne delamo serijsko, vendar pa je njihova pogostnost v zadnjem času precej narastla. Z vgradnjo sistema lahko povečamo moč motorja, povečamo delež izgorjenega plinskega olja in si zagotovimo prihranek med 5 in 20% (delež je odvisen od tipa motorja).Če je sistem v avtomobil vgradila pooblaščena oseba z izkušnjami in je bil le-ta strokovno vgrajen, potem njegova varnost vsekakor ni vprašljiva.

Izbira je nedvomno okolju prijazna, pa je tudi varčna?

Predelava avtomobilov na plin je okolju prijazna izbira, zato se v zadnjih letih število lastnikov takšnih vozil vztrajno veča. Eden najpogostejših razlogov zanjo pa so nižji stroški vožnje in posledično visoki prihranki. Kot smo omenili, se investicija povrne že v manj kot 1 letu vožnje, poleg tega pa večji posegi v vozilo niso zahtevani – običajno se sistem namesti v prtljažnik oziroma v prostor, namenjen rezervni gumi. V Ljubljani in tudi drugod po Sloveniji so danes črpalke zelo razširjene in enostavno dostopne, saj jih je trenutno po vsej Sloveniji približno 100, večino si jih lasti Petrol. Če se tudi sami zanimate za predelavo na plin, se lahko obrnete na strokovnjake iz podjetja Plineks. Lahko nas kontaktirate ali nas kar osebno obiščete, mi pa vam bomo svetovali in z veseljem posredovali tudi dodatne informacije ter nasvete. Ker si želimo, da svoje odločitve ne bi obžalovali, k vsaki stranki pristopimo individualno in si vzamemo dovolj časa za delitev mnenj, izkušenj in nasvetov. Predelava na plin ima pri nas dokaj svetlo prihodnost, le vprašanje časa je, kdaj bo njena priljubljenost, ki je že tako ali tako v porastu, še dodatno narastla. Omogočamo vam, da prispevate k bolj zdravemu okolju, v katerem živimo.